Блаженніший Митрополит Онуфрій про миротворчі зусилля УПЦ: Зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України

2 лютого, під час свого виступу на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій заявив, що Українська Православна Церква займає послідовну активну миротворчу позицію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство нагадав, що одразу після трагічних подій лютого 2014 року на Майдані, Священний Синод Української Православної Церкви звернувся до державної влади України, Росії, а також Святійшого Патріарха Кирила з проханням зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття і не допустити ескалації конфлікту.

У своєму зверненні від 24 лютого 2014 до державної влади України Синод засудив масовий розстріл людей в центрі Києва. Українська Православна Церква ясно засвідчила свою підтримку державної незалежності і територіальної цілісності України і закликала органи влади зробити все, щоб не допустити розпаду країни.

За тиждень, 1 березня, Предстоятель УПЦ направив звернення Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну із закликом «встати на шляху поділу, не допустити кровопролиття і братовбивства народів, що вийшли з єдиної Дніпровської купелі».

Цього ж дня, з проханням «зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України» і «підняти свій голос про збереження цілісності території Української держави» звернувся Блаженніший Митрополит Онуфрій й до Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Його Святість направив свою відповідь наступного дня та запевнив, що зробить «все можливе, щоб переконати всіх тих, в чиїх руках знаходиться влада, що не можна допустити загибелі мирних людей на дорогій для мого серця землі України».

Читати Доповідь Предстоятеля повністю>

Читайте також: Предстоятель УПЦ виступив на Архієрейському Соборі РПЦ: Ми повинні зберегти єдину Українську державу і не допустити її розділення

Як повідомляв Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ, 2 лютого у храмі Христа Спасителя Москви розпочався Архієрейський Собор Руської Православної Церкви в роботі якого бере участь делегація архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України.

Просмотров: 688