Делегація архієреїв Української Православної Церкви бере участь у роботі Архієрейського Собору РПЦ (+ВІДЕО)

Блаженніший Митрополит Онуфрій виступив доповіддю на початку Собору.

2 лютого у храмі Христа Спасителя Москви розпочався Архієрейський Собор Руської Православної Церкви в роботі якого бере участь делегація архієреїв Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України. Про це повідомляє Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ.

Архієрейському Собору належить вища влада в Руській Православній Церкві у віровчительних, канонічних, богослужбових, пастирських, адміністративних та інших питаннях, що стосуються як внутрішнього, так і зовнішнього життя Церкви. Він скликається Патріархом і Священним Синодом не рідше одного разу на чотири роки.

В перший день роботи Собору архієреї заслухали доповідь Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила про діяльність Церкви у Міжсоборний період, а також доповідь Блаженнішого Митрополита Онуфрія про життя Української Православної Церкви на сучасному історичному етапі.

Читайте також: Доповідь Предстоятеля УПЦ на Соборі єпископів Української Православної Церкви

На початку свого виступу Його Святість приділив увагу темі Православ’я в Україні. «Ми всі маємо надавати всебічну підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, єпископату Української Православної Церкви, її духовенству і вірним чадам в їхньому мирному подвизі», – звернувся Предстоятель РПЦ до присутніх на Соборі.

«Ваші труди, Ваше Блаженство, є прикладом того, як православні християни прагнуть єдності там, де насаджується розділення, та сіють любов там, де поширюється ненависть», – сказав Святіший Патріарх Кирил, вказуючи на пагубність розколу, прихильники якого силою захоплюють храми та гонять віруючих Української Православної Церкви.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми намагаємося йти дорогою любові і закликати до цієї дороги всіх людей (+ВІДЕО)

Його Святість закликав архієреїв Руської Православної Церкви посилити молитви за Україну та її боголюбивий народ, аби на українській землі настав мир.

Архієрейський Собор триватиме до 3 лютого. У його роботі беруть участь всі єпархіальні і вікарні архієреї РПЦ.

Нагадаємо, напередодні Архієрейського Собору архієреї УПЦ взяли участь в урочистому богослужінні з нагоди сьомої річниці інтронізації Святійшого Патріарха Кирила.

Просмотров: 2055