Клірики Кременчуцької єпархії були нагороджені орденами «За служіння Богу і Україні» – повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

15 лютого відзначається 27-ма річниця виведення радянських військ з республіки Афганістан (1989).

phoca_thumb_l_img_4881-311 лютого, з благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, настоятель Свято-Воскресенського храму пам’яті ветеранам Афганістану, перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик передав 28 тисяч гривень Київському міському комітету сімей воїнів загиблих в Афганістані. Кошти були пожертвувані парафіянами храму та розподілені між 92 родинами спочилих воїнів.

Дана подія стала вже щорічною традицією, що присвячена річниці виведення військ з республіки Афганістан.

За молитовну підтримку і благодійну допомогу від імені всього комітету священику подякувала голова організації Ліскіна Тетяна Петрівна.

DSC_0041Того ж дня, на запрошення голови Білоцерківської районної державної адміністрації Маршалка Вадима Анатолійовича та місцевої спілки ветеранів Афганістану, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь у святкуванні чергової річниці виведення військ з республіки Афганістан. Захід відбувся у актовому залі Білоцерківської райдержадміністрації.

На святковому акті були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани-афганці та учасники бойових дій на Сході України. Митрополит Августин привітав усіх зі святом та звернувся до присутніх зі словом архіпастирської настанови.

Також Преосвященний владика вручив Архієрейські грамоти голові Білоцерківської районної організації ветеранів України, члену Білоцерківської районної організації ветеранів Афганістану Рудому Віктору Володимировичу та іншим ветеранам.

DSC_0075У Кременчуці урочисті заходи, присвячені 27-ій річниці виведення військ з Афганістану, відбулися за участю кліриків Кременчуцької єпархії: голови Єпархіального військового відділу протоієрея Костянтина Маслова та протоієрея Василія Чернявського.

На святковому акті також були присутні заступник мера міста Дмитрій Кравченко, голова Кременчуцької міської організації інвалідів Борис Гонза, учасники АТО, воїни-афганці та волонтери.

7bd2ad1a-69fb-4af1-b4f1-8a9dddd6d621Протоієрей Костянтин виступив перед присутніми зі словом, в якому подякував військовим за виконання свого обов’язку перед Батьківщиною. Священик наголосив, що Церква невпинно молиться Господу за воїнів та просить у Бога низпослання миру. Священнослужителі звершили заупокійну літію за всіма спочилими військовими, котрі поклали життя за віру та Вітчизну.

Під час урочистого акту від Всеукраїнського об’єднання «Країна» священики були нагороджені орденами «За служіння Богу і Україні».

Просмотров: 703