Блаженніший Митрополит Онуфрій: Мир в душі народжується у того, хто примирився з Богом

У день Собору вселенських учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова і Іоанна Златоустого Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх примириться один з одним і Богом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

До миру намагалися привести всіх ворогуючих і святителі, пам’ять яких святкується в цей день.

По слову Архіпастиря, про те, що важливо жити в злагоді вони явно засвідчили, явившись митрополиту Євхаітському Іоанну в 1084 році. «Ми свого часу послужили Богу і намагалися прославити Його Ім’я, закликаючи всі кінці всесвіту до миру і злагоди», – так святі мужі сказали благочестивому єпископу.

Це була відповідь великих учителів на суперечки, які виникли навколо їх вшанування. «Справа дійшла навіть до виникнення трьох ворогуючих партій – василіан, грігоріан і іоанітів», – розповів Предстоятель.

Його Блаженство нагадав, що явившись Євхаітському єпископу, святителі також сказали: «Між нами немає ані першого, ані другого. Тому ти, щоб припинити ці суперечки, які нас ображають, встанови загальний день святкування нашої пам’яті».

Так було встановлено день шанування трьох найбільших учителів Церкви, які навіть після смерті зуміли примирити своїх ворогуючих учнів, показавши, що у Христі всі єдині.

«І сьогодні ми молимося святим ієрархам, щоб вони привели нас в мирі та злагоді до Бога. Адже мир у душі народжується від того, що людина примиряється з Богом. А коли з’являється мир в душі, тоді з’являється мир у родині. Мир у родині приносить мир у державі і далі поширюється на всю землю», – зауважив Блаженніший владика.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділу УПЦ, 12 лютого, у день Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі Кирилівського чоловічого монастиря столиці.

Просмотров: 1021