В УПЦ помолилися про воїнів, які загинули на Донбасі

В Українській Православній Церкві вшанували пам’ять загиблих учасників військового конфлікту на Сході України та продовжують опікуватися тими, хто знаходиться у зоні бойових дій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

До річниці виведення підрозділів ЗСУ з-під Дебальцевого з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора священики УПЦ відслужили 18 лютого поминальну панахиду на центральному кладовищі Мукачева.

За богослужінням молилися секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, священнослужителі Мукачівського кафедрального собору на честь ікони Божої Матері «Почаївської» протоієреї Петро Симканич та Володимир Орсаг, настоятель храму при Мукачівській військовій частині 128-ої бригади протоієрей Іван Гергель, а також бійці цієї бригади, прикордонники, представники влади та громадськості, рідні та близьких загиблих воїнів.

21 лютого у Вінниці священнослужителі єпархії на чолі з секретарем єпархіального управління протодияконом Владиславом Демченко взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку та інтерактивної стели пам’яті загиблих у зоні АТО. Пам’ять загиблих воїнів, які не повернулися зі Сходу України, вшанували безпосередні учасники боїв під Дебальцево, військовослужбовці, керівники області та м. Вінниці.

Цього ж дня у Вінниці у залі обласної філармонії провели вечір пам’яті загиблих у Дебальцевому. Захід проходив за участі керівництва області, військовослужбовців і членів громадських волонтерських організацій.

nagoroda-0008У ході зібрання священики Вінницької єпархії УПЦ протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов за жертовність, прагнення допомогти бійцям, які знаходиться у складних обставинах на передовій, та проявлені при цьому найкращі людські якості отримали подяку від обласної адміністрації і обласної ради, а також орден «Бойовий волонтер України».

Нагадаємо, нещодавно священики отримали подяку від командування батальйону 30-ої окремої механізованої бригади.

Свою чергову поїздку у зону бойових дій священики Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов здійснять 28 лютого. Вже сьогодні, за допомоги священиків Вінницької єпархії і мирян, вони здійснюють закупівлі військового одягу та взуття, збирають продукти і медикаменти.

Окрім того, у Рівненській філармонії 20 лютого відбувся мистецький захід, на якому зібрали кошти для лікування та реабілітації пораненого бійця АТО, жителя м. Дубровиця Дмитра Булачка.

Сестри Городоцького монастиря виконали композицію «Це – Україна моя»
Сестри Городоцького монастиря виконали композицію «Це – Україна моя»

В заході взяли участь представники Рівненської єпархії УПЦ: сестри Свято-Миколаївського жіночого Городоцького монастиря та приходський хор храму святих благовірних князів Бориса й Гліба на чолі з регентом Оксаною Ляшик.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ, цього року жалобними заходами в УПЦ відзначили другу річницю трагічної загибелі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві.

Просмотров: 608