Православна вінницька сім’я доставила в Святогірську Лавру 15 тон гуманітарної допомоги

Гуманітарний вантаж був направлений для переселенців, яких на даний момент у Святогірській Лаврі проживає понад 200 чоловік, із них 50 дітей.

Організаторами збору і доставки допомоги в обитель є молода сім’я з Вінниці – Георгій і Людмила Толчеви. Це вже шостий їхній гуманітарний рейд. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

Цього разу вантаж виїхав 25 лютого, у день вшанування Іверської ікони Богородиці, і під покровом Пресвятої Владичиці прибув у Святі Гори 26 лютого.

Всього у Святогірську лавру було доставлено близько 15 тон гуманітарної допомоги, з якої понад півтонни склали одяг і взуття, інша частина – це продукти.

З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона збір допомоги відбувається за допомогою оголошень в єпархіальній газеті «Православна Вінниччина», участі волонтерів у різноманітних православних виставках.

Так, в січні цього року подружжя Толчевих взяло участь у подібній виставці в місті Одесі. За словами Георгія і Людмили, заклик про допомогу завжди знаходить відгук у серцях небайдужих до чужої біди людей.

Георгій Толчев свою організаторську діяльність поєднує з навчанням на заочному відділенні в Почаївській духовній семінарії, осягаючи богослов’я наукове разом з діяльним богослов’ям живої практики милосердя і допомоги ближнім. Дружина Людмила приймає діяльну участь у всіх його добрих починаннях.

У свою чергу, Святогірський архіпастир з братією святої обителі, а також переселенцями, які знайшли притулок у Святих Горах, висловлюють подяку всім тим, хто надає їм таку необхідну підтримку і допомогу у ці дні.

Просмотров: 878