Співробітники паломницьких служб УПЦ відвідали з робочим візитом Румунію

Учасники поїздки побували в монастирях Румунії, разом з місцевим духовенством молилися за богослужіннями та ознайомилися з інфраструктурою паломницьких служб Румунської Православної Церкви.

Жіночий монастир Путна
Жіночий монастир Путна

З 24 по 29 лютого відбулася робоча поїздка співробітників паломницьких служб Української Православної Церкви по монастирям Румунії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Паломницького відділу УПЦ.

У поїздці, що організував Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, взяли участь 30 осіб, в тому числі 16 священнослужителів. Групу очолив голова Паломницького відділу Володимир Теліженко.

Загалом, під час візиту до Румунії, співробітники паломницьких служб відвідали 10 монастирів Румунської Православної Церкви й ознайомилися з інфраструктурою місцевих паломницьких служб.

Будівля бібліотеки Нямецього монастиря
Будівля бібліотеки Нямецього монастиря

27 лютого члени групи перебували в Нямецькій обителі, де разом із насельниками звершили Божественну літургію. По завершенні спільного богослужіння настоятель монастиря архімандрит Венедикт (Саучук) подякував гостям за молитви, відзначивши, що вперше в історії обителі така велика кількість священнослужителів з України брала участь у Літургії.

Наприкінці поїздки група завітала до Вознесенського чоловічого монастиря с. Банчени та жіночого монастиря на честь Боянської ікони Божої Матері Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, минулої неділі Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божесвтенну літургію в Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців. Раніше повідомлялося, що в Києві відбулися щорічні збори паломницьких служб УПЦ.

Просмотров: 788