Керуючий справами УПЦ обговорив з главою моніторингової Місії ООН міжрелігійну ситуацію в Україні

Під час зустрічі піднімалися питання затягування Міністерством культури реєстрації статутів Української Православної Церкви і можливі наслідки від прийняття ВРУ законопроекту № 4128.

9 березня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася зустріч керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з главою Моніторингової місії Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Україні Фіоною Фрейзер, а також представниками очолюваної нею делегації місії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сторони обговорили результати поїздок співробітників даної міжнародної організації в ряд західних регіонів України, де були зафіксовані порушення прав віруючих Української Православної Церкви.

Також під час зустрічі піднімалися питання затягування Міністерством культури реєстрації статутів Української Православної Церкви і можливого прийняття Верховною Радою законопроекту № 4128, здатного внести додаткові лінії конфронтації в міжрелігійне життя України.

Просмотров: 489