У Київських духовних школах розпочала свою роботу VIІ щорічна студентська конференція

Науковий захід присвячено 150-ій річниці з дня преставлення святителя Філарета Чернігівського.

9 березня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у стінах Київської духовної академії і семінарії розпочала свою роботу VIІ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На початку пленарного засідання наукового форуму, зі вступним словом до присутніх звернувся ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній. Було оголошено Привітання Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, після чого з доповідями виступили викладачі Академії.

DSWr-BNKRGY
Архієпископ Філарет (Гумілевський)

У 2016 році Українська Православна Церква святкує 150-ту річницю з дня преставлення святителя Філарета (Гумілевського), архієпископа Чернігівського і Ніжинського. Цей видатний ієрарх увійшов в історію, перш за все, як талановитий церковний вчений. Він залишив значну творчу спадщину в галузі біблеїстики, догматичного богослов’я, церковної історії, джерелознавства, патрології.

Далі робота форуму буде проходити у 9-ти секціях. За традицією, у рамках конференції працюватимуть біблійна, богословська, історична, церковно-практична секції та інші.

Нагадаємо, 4 квітня 2009 року Священний Синод Української Православної Церкви, шануючи внесок святителя Філарета в розвиток Православ’я в Україні, а також в становлення вітчизняної богословської та церковноісторичної науки, прославив його в лику місцевошанованих святих.

Фото Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ та сайту kdais.kiev.ua

 

Просмотров: 557