Греко-католики розповіли про підтримку від Української Православної Церкви в Донецьку

Між греко-католиками і православними в Донецьку немає ворожнечі. В цьому місті всі конфесії живуть дружно і Донецька єпархія УПЦ підтримує три греко-католицькі парафії, які існують в самому місті та мають можливість здійснювати опіку над своєю паствою. Про це заявив священик Василь Пантелюк, канцлер Донецького екзархату УГКЦ в ефірі на каналі «Громадське телебачення», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Іларіон (Шукало)
Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон

Під час прямого включення, перебуваючи в Дніпропетровську, священик Василь Пантелюк розповів, що між різними конфесіями немає ворожнечі на території Донецька. «Навпаки. Там більше згуртування, бо снаряди падають на любий храм, незалежно від конфесії. До нас навіть в гості приходив Високопреосвященніший Митрополит Іларіон із Української Православної Церкви Московського Патріархату, який турбувався і казав: «Що потрібно? Які в вас є проблеми? Що б вам допомогти у цей такий скрутний час?» Так що навпаки, ми там дружно живем з усіма конфесіями».

Канцлер Донецького екзархату УГКЦ також заявив, що греко-католицькі священики на окупованій території «знаходяться з дозволу місцевої влади».

Ця заява представника ієрархічної влади Української греко-католицької церкви спростовує всі наклепи на єпархії УПЦ на Донбасі, начебто вони перешкоджають діяльності інших конфесій на території АТО. Слід зазначити, що попри наведені свідчення греко-католицького священика, який безпосередньо несе своє служіння на Донбасі, очільник УГКЦ архієпископ Святослав Шевчук жодного разу не згадав про допомогу його парафіям в цьому регіоні з боку  Української Православної Церкви.

Нагадаємо, 1 березня керуючий справами УПЦ взяв участь у засіданні Всеукраїнської ради церков.

Просмотров: 1660