Клірики єпархій УПЦ відвідали військових у зоні АТО та передали комплекти нової форми і продуктові набори

Військовослужбовці Житомирської області подякували Харківському архієрею за духовну опіку та передані молитвослови, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Харківської єпархії.

8 березня командування військової частини А1435,що розташовується в смт. Озерне Житомирської області, направило подячний лист на ім’я митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія. Командир частини полковник А.П. Українець разом з представниками офіцерського складу від імені військовослужбовців подякував Його Високопреосвященству за благодійну передачу «Молитвослова православного воїна». «Висловлюємо сподівання, що й у майбутньому ми з Вами будемо також підтримувати тісні стосунки та плідно співпрацювати для відродження духовності та православної віри на благо кожної людини, нашого суспільства і на користь нашої держави – України», – зазначається в листі.

Віруючі Кіровоградської єпархії передали в зону АТО матеріальну допомогу воїнам
Віруючі Кіровоградської єпархії передали в зону АТО матеріальну допомогу воїнам

Того ж дня парафіянами Свято-Миколаївського собору м. Новомиргорода й храмів Різдва Пресвятої Богородиці сіл Турія та Листопадово Кіровоградської єпархії було зібрано гуманітарну допомогу українським військовим, що перебувають у зоні збройного конфлікту на Сході. За декілька днів віруючі на чолі зі священиками Богданом Каплуном і Ярославом Кушнірчуком підготували продуктові набори для воїнів. Громада с. Турія надала посильну фінансову допомогу військовим.

5 березня з чергової поїздки в зону АТО повернулися клірики Вінницької єпархії протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов.

Вінницькі священики відвідали військових зони АТО
Вінницькі священики разом з військовими зони АТО

Впродовж візиту у зону збройного конфлікту священики відвідали Костянтинівку та Краматорськ, де передали вінничанам-прикордонникам адресні посилки, зібрані активістами вінницького волонтерського об’єднання на чолі з Оленою Верлан. Також капелани відвідали військових у Артемівську, Тошківці, біля Попасної та Щастя, Новоайдарі, Дєнєжніковому. Священики передали бійцям вітання від рідних і близьких, а також продукти харчування та одяг.

У Сватово, де розташований мобільний шпиталь клірики Вінницької єпархії привезли медикаменти, медичне обладнання та інструменти для проведення операцій, які передали на схід лікарі з Вінницького військово-медичного центру ВПС України. Окрім того, священики побували у Троїцькому, Маріуполі та Липовому, де передали українським військовослужбовцям комплекти форми, одяг та продуктові набори від віруючих Вінничини.

Клірики Вінницької єпархії регулярно відвідують воїнів та передають допомогу
Клірики Вінницької єпархії регулярно відвідують воїнів на Сході та передають допомогу

Як зазначають у єпархії, комплекти нової військової форми, спеціального взуття та предмети першої необхідності, що передали священники, були придбані на кошти, пожертвувані митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном.

Зазначимо, що протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов разом із вінницькими волонтерами регулярно відвідують українських військових зони АТО. Пастирська опіка отця Анатолія була відзначена почесною грамотою голови Вінницької районної державної адміністрації.

Просмотров: 298