Щоденник співпраці Церкви та української армії

Священики Української Православної Церкви з усіх регіонів країни упродовж усього періоду військового конфлікту на сході держави здійснюють духовне окормлення українських воїнів та допомагають військовослужбовцям матеріально – медикаментами, одягом, продуктами харчування.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділу УПЦ, на початку березня з чергової поїздки в зону АТО повернулися клірики Вінницької єпархії,  в той же час парафіяни Кіровоградської єпархії зібрали і відправили українським військовим черговий транш гуманітарної допомоги.

phoca_thumb_l_ato07Прес-служба Бориспільської єпархії УПЦ 10 березня інформує, що повернувся із чергової гуманітарної місії в зону бойових дій клірик Згурівського благочиння. З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія 2 березня настоятель Миколаївського храму села Войково протоієрей Миколай Брега в супроводі полковника у відставці, ветерана Афганістану Чорненького Віктора, полковника МВД Кужменка Олега і гвардії рядового Лідаша Ігоря відправилися у зону військового конфлікту на Сході України.

Бійцям української армії волонтери відвезли продукти харчування, одяг та медикаменти, а також натільні хрестики та молитвослови. Цієї поїздки делегація на чолі зі священиком УПЦ побувала у 8 військових частинах і передала продуктів та одягу загальною вагою близько 1,5 тонн.

Дякуючи за матеріальну і духовну підтримку, військові подарували волонтерам прапор України з підписами усіх підрозділів по напрямку маршруту місії.

Нагадаємо, що нещодавно військовослужбовці Житомирської області висловили вдячність Харківському архієрею за духовну опіку та передані молитвослови, а священнослужителі Вінницької єпархії  за пастирське служіння у зоні АТО були відзначені почесними грамотами голови районної державної адміністрації.

Духовну опіку над українськими військовими звершують клірики Української Православної Церкви і на території мирної частини держави.

voen-nikopol-2Так, в Кіровоградській єпархії 6 березня настоятель храму святого Іоанна Хрестителя Нікополя ієрей Олег Єфремов провів бесіду з військовослужбовцями частини А0593. Священик розповів про нещодавно прославленого в лику святих останнього кошового отамана Війська Запорозького Низового праведного Петра Калнишевського.

Пізніше, 8 березня, в день першого і другого обрітення глави Іоанна Предтечі, військовослужбовці цієї військової частини молилися за Божественною літургією в храмі святого Іоанна Хрестителя, після чого приступили до святих таїнств сповіді і причастя. Після молебню священик привітав усіх із храмовим днем ​​і висловив подяку командуванню військової частини за плідну співпрацю.

Просмотров: 567