У Неділю сиропусну Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію у Києво-Печерській Лаврі (аудіо)

Під час богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви звершив священницьку хіротонію.

13 березня, у Неділю сиропусну, спомин Адамового вигнання, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври13 березня, у Неділю сиропусну, спомин Адамового вигнання, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Неділя сиропусна ще називається сирною або Масляною. Сьогодні відбуваються заговини на Великий піст.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірян, які у великій кількості зібралися за богослужінням, зі словом проповіді.

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

13 березня, у Неділю сиропусну, спомин Адамового вигнання, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської ЛавриЗа богослужінням Блаженніший владика звершив священницьку хіротонію над кліриком Бориспільської єпархії дияконом В’ячеславом Семенюком.

По завершенні Літургії Предстотятель Української Православної Церкви привітав паству з недільним днем і благословив усіх.

Напередодні ввечері Його Блаженство очолив всенічне бдіння у тому ж храмі.

Сьогодні о 16:30 у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія розпочнеться вечірнє богослужіння з чином прощення.

Особливістю вечірньої сиропусної неділі є чин прощення, що звершується після одпусту. Таким чином Свята Церква закликає усіх розпочати Великий піст з покаяння та прощення всіх образ. За традицією, під час цього чину звершується спів піснеспівів «Покаяния отверзи ми двери», «На реках Вавилонских», а також стихир Пасхи. Спів останніх нагадує віруючим, що подвиг посту має приготувати християнина гідно зустріти Воскресіння Христове.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся з настановою до пастви з нагоди початку Великого посту.

Просмотров: 1458