У Греції Блаженніший Митрополит Онуфрій помолився за мир в Україні біля мощей святителя Нектарія Егінського

Паломництво делегації на чолі з Предстоятелем Української Православної Церкви до місця упокоєння святителя Нектарія Егінського відбулося 16 березня у рамках візиту в Грецію, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

Святитель Нектарій – один з найбільш шанованих грецьких святих нового часу
Святитель Нектарій Егінський – один з найбільш шанованих грецьких святих нового часу

У поїздці на острів Егіна Блаженнішого Митрополита Онуфрія супроводжували голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Луганський і Алчевський Митрофан і заступник голови ВЗЦЗ протоієрей Миколай Данилевич.

Після поклоніння мощам у гробниці святителя Нектарія був відслужений акафіст, під час якого Предстоятель підніс особливі молитви за мир в Україні.

Того ж дня у міжнародному аеропорті м. Афін відбулася розмова Блаженнішого Митрополита Онуфрія з ієрархами Елладської Православної Церкви – митрополитом Гліфадським Павлом та митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм. Після завершення спілкування Блаженнійший Митрополит Онуфрій з супроводжуючими відбув до Києва.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, делегація Української Православної Церкви прибула до Греції 15 березня для участі в прийомі, влаштованому в Посольстві України в Афінах на честь святкування Торжества Православ’я. В рамках заходу відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Предстоятелем Елладської Православної Церкви Блаженнішим Архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом II. Під час бесіди першоієрарх Елладської Церкви запевнив у своїх молитвах за український народ, а також висловив підтримку Блаженнішому Митрополитові Онуфрію.

Просмотров: 1460