Впродовж Великого посту в Київській духовній академії читатиметься неусипний Псалтир з молитвою за мир в Україні та поминанням воїнів

Першу кафізму прочитав ректор КДАіС, керуючи справами УПЦ митрополит Антоній.

20 березня, в Академічному храмі Воскресіння Христового пам’яті воїнів Афганістану, з благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, розпочалося читання неусипного Псалтиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської духовної академії та Центр інформації УПЦ.

Першу кафізму прочитав митрополит Антоній, після чого читання Псалтиря продовжив голова Українського союзу ветеранів Афганістану Сергій Червонописький і студенти Київських духовних шкіл.

Ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній
Ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній

«Найголовніше просити Бога, щоб на українській землі не лилася кров. Молитва, яка лунатиме в цьому храмі цілодобово, буде за те, за що болить наше серце. Ми молимося за Батьківщину. Молимося за воїнів, які були поранені і потребують Божої і людської допомоги. А також за тих, хто закінчив своє життя. Запрошуємо всіх киян, вірних Української Православної Церкви, щоб вони зайшли в цей храм – він буде відчинений цілодобово – і кожен може долучитися до цієї важливої справи. Тому що молитва має бути спільна і безперервна. Про це говорить і сама назва – неусипний Псалтир», – розповів ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Антоній.

У свою чергу голова Української спілки ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький зазначив, що неусипний Псалтир в Афганському храмі – це молитва за майбутнє України.

Голова Української спілки ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький
Голова Української спілки ветеранів Афганістану, Герой України Сергій Червонописький

Настоятель храму, перший проректор Київської духовної академії протоієрей Сергій Ющик сказав, що основною метою читання неусипного Псалтиря є посилення молитви у важкий для України час. Священик також зазначив, що під час кожної кафізми буде звершуватися молитва за мир у державі та поминання воїнів.

Псалтир читатиметься цілодобово до 6-ої седмиці Великого посту – Лазаревої суботи, за винятком субот та неділь, коли в храмі будуть звершуватися уставні богослужіння. Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, до цілодобового читання Псалтиря можуть долучитись усі вірні, для кого сьогодні особливо важлива посилена молитви за близьких.

Нагадаємо, 9 березня у Київських духовних школах відбулася VIІ щорічна студентська конференція. Раніше повідомлялося, що у свято Стрітення Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Свято-Воскресенському храмі пам’яті ветеранам Афганістану.

Відео та матеріали Центру інформації УПЦ
Фото КДАіС

Просмотров: 1044