Блаженніший Митрополит Онуфрій: Християнство утримує людство від руйнування

Християнство приборкує не тільки особисті пристрасті людини, воно утримує все людство від руйнування.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді після звершення чину Пасіі в Києво-Печерській Лаврі 20 березня, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Християнство приборкує не тільки особисті пристрасті людини, воно приборкує загальнолюдські пристрасті», – зазначив Блаженніший владика.

Предстоятель назвав докори у бік Церкви в тому, що Вона піклується тільки про своїх членів несправедливими.

Митрополит Онуфрій згадав історію про монаха, який колись допоміг римлянам позбутися жорстокої пристрасті вбивати один одного на сцені Колізею.

«У один з боїв, в момент коли, гладіатор приставив меч до серця переможеного, на арену вибіг монах. Він підняв руку і голосно сказав: «Люди не вбивайте один одного! Бог створив вас для того, щоб ви жили, а не вбивали один одного!»», – розповів Його Блаженство.

Тоді ченця не послухали, його розірвала на шматки оскаженіла юрба, але пізніше багато хто задумався над тим, що сталося. «Ця людина просто прийшла і віддала своє життя задля того, щоб вони не вбивали одне одного», – підкреслив Предстоятель. Незабаром гладіаторські бої в Римі припинили проводити.

Блаженніший владика також зазначив, що світ продовжує все ще існувати заради окремих людей, справжніх християн.

«Ті подвижники, які живуть за заповідями Божими і за християнськими законами називаються миротворцями, благодійниками світу і молитовниками за мир. Заради таких людей Бог посилає дощі, заради них сонце світить над нами грішними, і вітри дмуть, і земля плодоносить. Все це робиться заради тих небагатьох людей, які є справжніми, щирими християнами», – підсумував Його Блаженство.

Чинопослідування з читанням Акафісту Божественним Страстям Христовим 20 березня, у Неділю першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив за вечірнім богослужінням у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 416