Архієпископ Лука очолив автопробіг до Святої Гори, під час якого планує зустрітися з двома Патріархами

Захід, у якому приймають участь 29 осіб, присвячений святкуванню 1000-річчя руського чернецтва на Афоні.

21 березня, в рамках заходів, присвячених святкуванню 1000-річчя руського чернецтва на Афоні, у Запоріжжі розпочався автопробіг до Святої Гори Афон. Його організатором виступив Паломницький центр Української Православної Церкви. Очолив автопробіг архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Паломницький центр.

Паломники мають подолати 4000 км
Паломники мають подолати 4000 км

Напередодні початку поїздки у Покровському кафедральному соборі Запоріжжя Його Високопреосященство очолив молебень, під час якого разом з учасниками автопробігу підніс молитви за вдале здійснення паломництва до Святої Гори.

Всього у заході приймають 29 осіб, серед яких є священнослужителі Запорізької єпархії, волонтери та меценати. На вісьмох автомобілях вони мають подолати понад 4 000 км.

Архієпископ Лука
Архієпископ Лука / hram.zp.ua

Маршрут автопробігу пройде по території України, Румунії, Болгарії та Греції. Програмою поїздки передбачено відвідання Руського на Афоні Свято-Пантелеімонівського монастиря, участь у престольному святі в храмі святителя Григорія Палами в місті Салоніки (в день пам’яті святого), а також відвідування монастирів і храмів Румунії та Болгарії.

Нагадаємо, у другу неділю Святої Чотиридесятниці Церква вшановує пам’ять святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонітського.

Під час поїздки запланована зустріч учасників автопробігу з Блаженнішим Патріархом Румунським Даниїлом і Святішим Патріархом Болгарським Неофітом.

Повернення учасників паломництва у Україну заплановано на 29 березня.

Нагадаємо, 9 березня в Луганському державному медичному університеті відбулася наукова конференція, присвячена темі 1000-річчя руського чернецтва на Афоні.

Просмотров: 1012