Духовенство УПЦ духовно опікує українських військових і їхні родини

На Волині вікарний архієрей відвідав родину загиблого воїна, якій раніше була надана фінансова підтримка від єпархії, а у Почаєві військовослужбовці 16-тої окремої бригади армійської авіації ЗСУ помолилися перед святинями Лаври за мир у державі.

12670498_1128476703863161_9132507609805543119_n28 березня, перебуваючи у селі Піддубці Волинської області, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл відвідав родину загиблого українського військового Сергія Писарука – дружину Анну та сина. Після смерті воїна, Волинська єпархія надала грошову допомогу його сім’ї та продовжує її опікати у числі багатьох інших нужденних, котрі втратили рідних.

Разом з головою Єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком Преосвященний владика поспілкувався з жінкою і сином загиблого та благословив їх, побажавши Божої підтримки. Малолітньому хлопцеві єпископ Нафанаїл передав солодощі.

27 березня військовослужбовці 16-тої окремої бригади армійської авіації ЗСУ відвідали Свято-Успенську Почаївську Лавру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Почаївської духовної семінарії.

Для військових була проведена екскурсія обителлю, під час якої вони вклонитися шанованим святиням: Почаївській іконі Божої Матері, Стопі Пресвятої Богородиці та мощам святих преподобних Іова та Амфілохія Почаївських Чудотворців. Разом із чисельними парафіянами Лаври, воїни помолилися за Божественною літургією під час якої була піднесена особлива молитва за мир в Україні.

Як зазначають у прес-службі Почаївської духовної семінарії, по закінченні паломництва військовослужбовці були сповнені позитивних вражень і радості від перебування в обителі.

mal 1З Почаївської Лаври паломники відправилися у подорож святими місцями Тернопільщини та Рівненщини.

25 березня на Соборній площі Черкас відбулось прощання із учасником АТО Олександром Маламужем. Разом із громадськістю воїна в останню путь провели клірики Черкаської єпархії: благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак та протоієрей Іосиф Засанський.

Просмотров: 824