«Київський Патріархат» у селі Птича вкотре обманює громадськість (+відео)

30 березня прихильники «УПЦ КП» села Птича Дубенського району перекрили міжнародну трасу Київ – Чоп, з вимогою до керівництва області “захистити” Свято-Успенський храм, на який вони, начебто, мають права.

Свої претензії розкольники з «Київського патріархату» виклали у письмовій формі та підписали лист від імені усієї громади села. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

10417438_1171934862817587_6661683403907359286_nУ своєму зверненні до керівництва області вони зазначили: «В храм постійно приїжджають невідомі особи, які виносять церковне майно, нищать приміщення храму. Просимо захистити храм від руйнування та розкрадання».

Настоятель храму протоієрей Миколай Сисонюк називає такі дії черговим обманом. «Громада, що називає себе релігійною, завідомо подає неправдиву та вигадану інформацію», – констатує він.

У своєму коментарі священик підкреслює, що розкольники розпалюють конфліктну ситуації навколо храму, який на законних правах належить Українській Православній Церкві, вже понад два роки.

«Увесь цей час ми змушені терпіти несправедливість. Церква, що належить нам по закону, зачинена, – говорить настоятель. – Ми здійснюємо богослужіння в гаражі, що тимчасово облаштували для цього. Натомість прихильникам Київського Патріархату віддали хату на території храму, що нам теж належить. Вони там служать, користуються газом, за який, до речі, сплачує наша громада». Окрім того, за словами отця Миколая, «Київський Патріархат» без перешкод здійснює обряди на території храму, на відміну від представників УПЦ.

Дивіться також звернення прес-секретаря Рівненської єпархії ігумена Германа (Кулакевича):

В результаті перекриття траси Київ-Чоп розкольниками, до кінця дня утворився багатокілометровий затор із декількох тисяч автомобілів.

Для врегулювання ситуації на місце приїхав новопризначений начальник поліції Дубенського району Сергій Волков. Спершу йому вдалося вмовити людей звільнити дорогу для проїзду автомобілів та незабаром вони повернулися і продовжили пікет. За словами очевидців, усі спроби водіїв домовитися з пікетувальниками також потерпіли поразку та сприймалися з неприкритою агресією зі сторони жінок із «Київського патріархату».

Близької восьмої години вечора на місце подій виїхав Голова Дубенської районної адміністрації Юрій Парфенюк. Після довгих перемовин мітингувальники звільнили трасу, рух було відновлено.

За повідомленням із місця подій, на даний момент, ранок 31 березня, у селі спокійно. Як інформують у прес-службі Рівненської єпархії, найближчим часом планується проведення круглих столів за участю усіх сторін конфлікту та високопосадовців.

При цьому, звертають увагу в єпархії, юридичним відділом було подано апеляційну скаргу про скасування абсурдного рішення щодо арешту церкви УПЦ в рамках кримінального провадження. Адже, законне право на приналежність храму релігійній громаді Української Православної Церкви було підтверджено вже чотири рази в судах України.

Нагадаємо, у липні 2015 року розкольники засвідчили, що приймуть остаточне рішення судової інстанції за умови, що громада, яка програє суд, відійде від справи та почне будувати свій власний храм у Птичі. З того часу низка судових інстанцій: Господарський суд Київської областіКиївський апеляційний господарський судВищий господарський суд довели безапеляційне право громади УПЦ у с. Птича на власний храм.

Просмотров: 962