В Румунській Православній Церкві в черговий раз висловили підтримку Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Про це заявив секретар Священного Синоду Румунської Православної Церкви єпископ Варлаам під час зустрічі з делегацією Запорізької єпархії УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Учасники автопробігу «Запоріжжя-Афон» на чолі з архієпископом Запорізьким і Мелітопольским Лукою відвідали секретаря Синоду Румунської Православної Церкви у приміщенні бібліотеки Священного Синоду на території Всесвятського Анфимова чоловічого монастиря в Бухаресті (Румунія).

Раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляв, що архієпископ Лука очолив автопробіг до Святої Гори.  Захід тривав з 21 по 29 березня і був присвячений святкуванню 1000-річчя руського чернецтва на Афоні.

Архієпископ Лука та єпископ Варлаам
Архієпископ Лука та єпископ Варлаам

У своїй бесіді ієрархи торкнулися сучасної ситуації в Україні. У зв’язку з цим єпископ Варлаам зазначив, що Румунська Православна Церква пильно стежить за подіями, які відбуваються в Україні, і для неї в Україні існує єдина канонічна Православна Церква на чолі з Її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

«Румунська Православна Церква невпинно молиться Богу за мир в Україні, на тілі якої кровоточить рана збройного конфлікту», – зазначив секретар Священного Синоду Румунської Православної Церкви.

Окрім цього, він звернув увагу на беззаконня, які чинять на цьому фоні розкольники. Румунський єпископ вважає, що такі їхні дії суперечать Євангелію і канонам та абсолютно не сприяють встановленню миру на українській землі.

Нагадаємо, нещодавно Патріарх Болгарський Неофіт висловив підтримку Предстоятелю УПЦ та запевнив про свої молитви за Україну.

Просмотров: 790