«Київський патріархат» у Птичі вдався до чергових безчинств – заблокували вірян УПЦ у храмі без їжі і води

Після невдалої спроби перекрити міжнародну трасу Київ-Чоп, представники «УПЦ КП» у Птичі вирішили заблокувати вірян УПЦ в їхньому храмі.

Віруючі Української Православної Церкви знаходяться в своєму храмі без їжі і води вже три доби. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Розкольники блокують вхід в Свято-Успенський храм, забороняють передавати людям продукти і воду, апелюючи до, начебто, незаконності їх перебування там.

«Віряни УПЦ мають право знаходитися у храмі, неправомірними є дії представників поліції, чиновників, які допустили таку ситуацію. Церква належить громаді УПЦ згідно тих документів і рішень чотирьох судів», – заявив правозахисник Рівненської єпархії.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 30 березня на території села Птича біля Успенського храму відбулася чергова акція протесту представників «Київського патріархату», які перекрили трасу Київ-Чоп, з вимогою до керівництва області “захистити” Свято-Успенський храм, на який вони, начебто, мають права. 

Окрім іншого, представники так званої УПЦ КП вимагають виконати рішення про арешт храму, який по незрозумілим причинам наклали на церкву УПЦ.

При цьому, як зазначає правозахисник, – право релігійної громади УПЦ перебувати у своєму храмі підтверджено не одним рішенням суду, тому і обмежити його ніхто не може.

«Відповідно до норм чинного національного та міжнародного законодавства право власності непорушне. Незрозумілим залишається факт неспроможності правоохоронних органів забезпечити дотримання громадського правопорядку у пересічному селі України, що тоді можна говорити про державу? – додає юрист. – Чиновники усіх рангів зобов’язані донести до громади КП, що, згідно діючого законодавства, вони не можуть висувати жодних претензій на Свято-Успенський храм».

Нагадаємо, законне право на приналежність храму релігійній громаді Української Православної Церкви було підтверджено в судах України чотири рази.

31 березня було також опубліковано відеозвернення ігумена Германа (Кулакевича), прес-секретаря Рівненської єпархії УПЦ щодо провокацій розкольників у Птичі 30 березня.

Просмотров: 689