У рамках проекту «Любов милосердствує» для онкохворих дітей Запоріжжя здали кров спортсмени

Кров для пацієнтів онкогематологічного відділення дитячої обласної клінічної лікарні здали десять запорізьких спортсменів.

1 квітня з благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки в рамках суспільно-церковного проекту Запорізької єпархії Української Православної Церкви «Любов милосердствує» пройшла акція за участю спортсменів області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Ініціатором цієї акції, яка проходила вдруге, виступила відома українська спортсменка Любов Черепаха.

Вона сама стала учасницею заходу, а також її діти – майстри спорту.

Кров для пацієнтів онкогематологічного відділення дитячої обласної клінічної лікарні здали десять запорізьких спортсменів, серед яких багаторазові чемпіони України, рекордсмени світу та Європи з легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, гирьового спорту, боротьби.

Його Високопреосвященство тепло подякував усім спортсменам, які відгукнулися на заклик Церкви і взяли участь в благодійному проекті.

За словами Любові Черепахи, в майбутньому планується проводити акцію «Крапля сильної крові» кілька разів на рік.

Нагдаємо, за даними Запорізької областної станції переливання крові за 5 минулих років у рамках проекту кров здали понад 5500 чоловік, зібрано більше 1500 літрів крові.

Здати кров для хворих дітей можуть і всі небайдужі. Деталі на сайті єпархії.

Нещодавно в Енергодарі Запорізької області в рамках проекту «Любов милосердствує» донорами крові традиційно стали священики та парафіяни Української Православної Церкви.

????????????????????????????????????

Просмотров: 230