У Хрестопоклонну неділю Предстоятель звершив Літургію в Києво-Печерській Лаврі

Перед Богослужінням було звершено постриг у читці вихованців випускного класу Київської духовної семінарії.

3 квітня, у Неділю 3-тю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також духовенство монастиря і гості, що представляли Грузинську Православну Церкву у священному сані.

Перед Божественною літургією було звершено традиційний щорічний постриг у читці вихованців випускного курсу Київської духовної семінарії.

IMG_5979Церква виставляє в середині Чотиридесятниці віруючим Хрест для того, щоб нагадуванням про страждання смерті Господньої надихнути і зміцнити тих, хто поститься на продовження подвигу посту. Поклоніння Хресту триває до п’ятниці, тому весь четвертий тиждень називається Хрестопоклонним (преподобний Іоанн Дамаскін)

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до віруючих зі словом проповіді.

Під час богослужіння Предстоятель звершив священицьку хіротонію над студентом ІV курсу Київської духовної академії дияконом Олександром Тригубою та дияконську – над насельником Києво-Печерської Лаври монахом Лавром (Березовським).

Наприкінці Літургії було звершено поклоніння Животворящому Хресту Господньому.

Після чого вихованці Київської духовної семінарії привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія, подякували йому за молитви та попросили благословення на подальше служіння.

Його Блаженство в свою чергу привітав студентів духовних шкіл та вірян зі святом і благословив усіх.

Напередодні Блаженніший владика звершив Богослужіння у цьому ж храмі.

Сьогодні ввечері о 17:00 Предстоятель звершить Чин пасії в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2378