В Одесі з благословення митрополита Агафангела триває новий етап збору гуманітарної допомоги для переселенців, а на Волині духовенство у співпраці з місцевою владою організовують придбання житла для багатодітної родини сиріт.

5 квітня, з благословення митрополита Київського і Ізмаїльського Агафангела, 235 сімей вимушених переселенців зі Сходу України і нужденних одеситів отримали продовольчу і фінансову допомогу від Координаційного центру Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги.

За повідомленням прес-служби єпархії, в період Великого посту почався новий етап збору гуманітарної допомоги для нужденних. Кожен бажаючий може взяти участь в благодійності, передавши в будь-який з храмів Одеси посильну допомогу.

Волинська єпархія разом із місцевою владою та небайдужими вірянами продовжує підтримувати багатодітну родину сиріт і закликає всіх небайдужих допомогти дітям придбати власне житло.

Протоієрей Валентин Марчук разом з родиною Кузьмич
Протоієрей Валентин Марчук разом з родиною Кузьмич

Нагадаємо, у родині Кузьмич з села Михайлин Рожищенського району 9 дітей залишились круглими сиротами. Спочатку помер батько, а через сорок днів після його смерті спочила ненька. Два довгих роки жінка боролась за життя. Онкохвороба прикувала її до ліжка. Діти до останнього доглядали за нею. Аби оплатити неньці дороговартісне лікування, найстарша донька, 26-річна Валентина, навіть їздила на заробітки у Польщу . А після її смерті взяла на себе ще один тяжкий хрест – оформила опіку над п’ятьма неповнолітніми братами та сестрами, фактично замінивши їм матір.

«Побачивши, в яких умовах живуть діти, ми зібрали збори в єпархії і прийняли рішення їм допомагати, – відзначає голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. – Знайшли будинок, який продається, зустрілись з головою ОДА і керівництвом Рожищенської РДА і домовились про співпрацю. За кошти єпархії ми пообіцяли купити хату, а представники влади – зібрати гроші на її ремонт».

Священик також відзначив, що сиріт відвідав й вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, який привіз сиротам продуктові набори та одяг, зібрані православними волинянами.

Просмотров: 214