У день престольного свята Предстоятель звершив Літургію в столичному храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці Святошинського благочиння столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужило духовенство благочиння, за богослужінням молилися чисельні парафіяни храму та гості.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до віруючих зі словом проповіді.

БлаговіщенняСвятитель Іоанн Златоуст називав Благовіщення «коренем свят». За Євангелієм (Лк. 1:26-38), на шостий місяць після зачаття праведною Єлисаветою святого Іоанна Предтечі, Бог послав Архангела Гавриїла в Назарет до Пресвятої Діви Марії зі звісткою про те, що від неї народиться Месія, Спаситель світу. Вона зніяковіла і запитала: «Як же станеться це, коли чоловіка не знаю?» Ангел відповів Їй, що втілення Сина Божого буде здійснено чудесною дією: «Дух Святий найде на тебе й сила Всевишнього осінить Тебе…». Тоді Марія смиренно сказала: «Се, Раба Господня; нехай буде мені згідно зі словом твоїм».

Під час богослужіння Предстоятель вручив богослужбові нагороди священнослужителям храму.

Наприкінці Літургії був звершений молебень. Після чого Його Блаженство привітав духовенство та парафіян із престольним святом та благословив усіх.

Вечірнє богослужіння напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, сьогодні під час трапези благословляється вживання риби.

Просмотров: 2798