На Волині суд відселив священика УПЦ з дружиною від дітей за позовом «Київського патріархату»

5 квітня Локачинський районний суд своїм рішенням виселив настоятеля Свято-Хрестовоздвиженської парафії села Угринів Горохівського району протоієрея Ростислава Сапожника та його дружину Наталію Сапожник з помешкання, де подружжя прожило 18 років. Ініціатором позову до суду з вимогою виселення стали представники «Київського патріархату» на чолі зі «священиком» М. Сегетом, які приватизували будинок. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

3dd1787944bbb3a06ee3ec2b8311bf97
Протоієрей Ростислав Сапожник з дружиною та синами

При цьому суд ухвалив, що діти з родини Сапожник – студент-першокурсник Діонісій і школяр Кирило – залишаються проживати за вказаною у позові адресою. Таким чином батьки хлопців фактично були позбавлені можливості проживання зі своїми дітьми у власній оселі. За словами протоієрея Ростислава, представники Горохівської районної служби у справах неповнолітніх на засідання не прибули, натомість відписали, що залишають справу про виселення неповнолітніх «на розгляд суду».

Нагадаємо, релігійна громада «УПЦ КП» була зареєстрована в Угринові вже після захоплення храму – у листопаді 2014 року. Церковні рейдери також заявили свої претензії на будинок, у якому залишився проживати священик УПЦ та його родина. Незважаючи на те, що судовий розгляд суперечки двох громад за право на ділянку землі під будинком священика лише тривав, влітку 2015 року розкольники зареєстрували право власності на це майно. Восени рейдери подали позов до суду на сім’ю Сапожник з вимогою виселити родину з її єдиного помешкання.

Слід зазначити, що протягом дворічного конфлікту в Угринові, вірні Української Православної Церкви постійно відчувають утиски з боку місцевого бізнесмена та прихильника «УПЦ КП» Андрія Турака, який погрожує людям звільненнями та іншими проблемами. До самого отця Ростислава навіть було застосовано фізичну силу.

Як зазначають на сайті єпархії, рішення, ухвалене 5 квітня у Локачинському районному суді, буде оскаржено у порядку апеляції.

Просмотров: 1479