Віряни сумської парафії заклали і облаштовують сквер на честь героя АТО

11 квітня парафіяни храму преподобного Сергія Радонезького міста Суми та небайдужі громадяни вшанували пам’ять О. Г. Аніщенка, заступника начальника підрозділу спеціального призначення “Альфа” Служби Безпеки України, який загинув у Слав’янську.

Олександр Григорович був парафіянином храму преподобного Сергія Радонезького та загинув 5 травня 2014 року під час виконання службового обов’язку на Сході країни. 7 травня 2014 року архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій звершив відспівування воїна в Свято-Сергіївському храмі. О. Г. Аніщенку було присвоєно звання Герой України та почесний громадянин міста Суми.

Вшановуючи пам’ять воїна настоятель храму протоієрей В’ячеслав Темний та протоієрей Олексій Радивілов звершили панахиду, під час якої та разом з парафіянами молились за упокій душі загиблого, а також за всіх спочилих православних воїнів.

Після богослужіння відбулось закладання скверу пам’яті О. Г. Аніщенка, який планується облаштувати до 5 травня – другої річниці смерті службовця. «Олександр жив неподалік, відвідував наш храм. Тому наші парафіяни ініціювали закладення скверу біля церкви в пам’ять про нього. Місцеві жителі цю ідею підтримали і активно допомагають», – повідомив настоятель храму протоієрей В’ячеслав Темний. За його словами, район, де розташована Свято-Сергіївська церква, великий, а зелених зон практично немає. «Взагалі наш храм люди називають «дитячим» – щонеділі у нас причащається близько 200 дітей», – додав священик.

Зазначимо, 1 жовтня 2015 року невідомі вчинили підпал храму преподобного Сергія Радонезького міста Суми.

Раніше повідомлялося, що священики, волонтери та віряни Волинської єпархії долучилися до Всесвітньої ініціативи висадження «дерев миру»

За матеріалами прес-служби Сумської єпархії та Центру інформації УПЦ

Просмотров: 372