Представник УПЦ взяв учать у міжнародній конференції в Інституті кримінально-виконавчої служби

Протоієрей Віктор Яценко презентував огляд міжнародних методик виправлення осуджених та взяв участь у засіданні підкомітету Верховної Ради з питань діяльності Державної пенітенціарної служби.

13-14 квітня в Інституті кримінально-виконавчої служби відбулася міжнародна науково-практична конференція «Сучасність і перспективи пенітенціарної душпастирської опіки». У форумі взяли участь науковці, представники різних релігійних і громадських організацій із Австрії, Польщі, Латвії, Англії та України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Інституту кримінально-виконавчої служби.

Представник УПЦ взяв учать у міжнародній конференції в Інституті Кримінально-виконавчої служби
Свято-Миколаївський храм УПЦ при Київському СІЗО у день встановлення накупольного хреста

На запрошення керівництва Служби та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у науковому заході взяв участь голова Синодального відділу УПЦ у справах опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко. У форумі також взяв участь викладач Київської духовної академії і семінарії, професор кафедри практичної психології Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби КНУВС Супрун М.О.

13 квітня відбулося пленарне засідання та робота круглого столу, на якому обговорювалися рекомендації щодо подальшого розвитку душпастирства в Україні. Зокрема, у своєму виступі протоієрей Віктор презентував огляд міжнародних методик виправлення осуджених.

14 квітня в апараті ДПтС України відбулася робоча зустріч учасників конференції з головою Служби Володимиром Палагнюком. Того ж дня вони відвідали Київський слідчий ізолятор та Свято-Миколаївський храм Української Православної Церкви, розташований на території установи.

У другий день роботи конференції отець Віктор спільно з народним депутатом України Ю.Р. Мірошніченком очолив засідання підкомітету з питань діяльності Державної пенітенціарної служби Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Під час роботи підкомітету були обговорені результати впровадження закону про тюремне капеланство та перспективи розвитку останнього в Україні.

Як повідомлялося раніше, минулого місяця відбулася робоча зустріч співробітників Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області з представниками духовенства Дніпропетровської єпархії.

Просмотров: 310