Єпископ УПЦ взяв участь у відкритті унікальної фотовиставки Костаса Асіміса “Наш Афон”

Цього року відзначається 1000-річний ювілей перебування давньоруського монашества на Афоні.

15 квітня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій взяв участь в урочистому відкритті унікальної виставки грецького фотохудожника Костаса Асіміса «Наш Афон». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Єпископ Феодосій разом із паном Асімісом
Єпископ Феодосій разом із паном Асімісом

Костас Асіміс є одиним з небагатьох фотографів в світі, кому дозволено робити зйомку Гору Афон. Його виставка – результат багаторічної творчої діяльності фотографа, який знімав протягом 30 років монастирі і храми Святої Гори Афон, а також їх повсякденне життя, відвідування паломників і, звичайно ж, незвичайну красу природи.

Звертаючись до гостей заходу, єпископ Феодосій передав автору та організаторам виставки благословення від Блаженнішого Митрополита Онуфрія та побажав, щоб ці декілька днів культурного дотику до Святої Гори пройшли для киян та гостей міста з користю та мали багаті духовні наслідки.

Також до учасників заходу звернулися з вітанням члени дипломатичного корпусу Грецької Республіки в Україні, директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні С.В. Шумило, організатори виставки та автор робіт Костас Асіміс.

Організатори виставки запрошують відвідати експозицію з 16 по 25 квітня в галереї «Арт Хол Д12», за адресою: м. Київ, вулиця Десятинна, 12.

Відвідування експозиції є безкоштовним і доступно з 10 до 18 години.

Просмотров: 435