Під час Великого посту Церква особливо опікується хворими та знедоленими

Матеріальну та психологічну допомогу нужденним надали в Одесі та Кіровограді, а в Криму стартував благодійний проект до Великодня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

14 квітня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела Координаційний центр Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України та нужденним одеситам в черговий раз передав понад 100 продуктових наборів біженцям, які розміщені в одному із санаторіїв смт. Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області.

Продуктові набори сім’ям переселенців доставив настоятель місцевого храму протоієрей Олександр Кузнєцов, який також передав продуктову допомогу і в їдальню, де харчуються біженці.

Дивіться також відео на каналі єпархії

В Кіровоградському «Християнському центрі психологічної допомоги», який діє при Спасо-Преображенському кафедральному соборі 15 квітня семеро людей отримали безкоштовну психологічну допомогу і консультацію.

Даний центр заснований керівником єпархіального відділу Благодійності і соціального служіння протоієреєм Андрієм Бобриком та психологом Аксеновою Тетяною Вікторівною для безкоштовної психологічної підтримки та помочі прочанам, які цього потребують.

В Криму стартував благодійний проект «Ангели Пасхи – дітям дитячих будинків». Протягом багатьох років Петро-Павловським кафедральним собором міста Сімферополя ведеться благодійна діяльність з окормлення вихованців різних соціальних установ.

12 років небайдужі кримчани спільно з духовенством та волонтерами собору підтримують благодійний проект – акцію «Різдвяний янгол – дітям дитячих будинків». У нинішньому році, за погодженням з настоятелем собору протоієреєм Олександром Якушечкіним, партнери акції – представники комерційних організацій Криму, запропонували молодіжним організаціям і православним об’єднанням Криму організувати привітання для дітей з інтернатних закладів у Великодні дні. Подібна ініціатива отримала підтримку і благословення правлячого архієрея Сімферопольської і Кримської єпархії митрополита Лазаря.

Під час акції в дитячих магазинах міста, мережах і гіпермаркетах кожен може стати причетним до доброї справи і допомогти організувати збір подарунків для вихованців дитячих будинків і реабілітаційних центрів для дітей-інвалідів.

Просмотров: 123