Проректор Київської духовної академії взяв участь у міжнародній конференції в Софії (відео)

18-19 квітня в столиці Болгарії були проведені дні пам’яті архієпископа Даміана (Говорова), присвячені 80-річчю від дня його смерті. Організатором днів пам’яті владики Даміана виступило Подвір’я Патріарха Московського і всієї Русі в Софії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт КДАіС.

Архієпископ Даміан (Говоров)
Архієпископ Даміан (Говоров)

У рамках пам’ятних заходів відбулася Міжнародна наукова конференція «Життя і служіння архієпископа Даміана (Говорова)». З благословення керуючого справами УПЦ, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського та Броварського Антонія в роботі конференції взяв участь проректор КДАіС з науково-богословської роботи В. В. Бурега. На науковому форумі також були присутні науковці з Болгарії, Молдови, Росії та України.

Митрополит Антоній направив на адресу настоятеля Патріаршого подвір’я в Софії архімандрита Филипа (Васильцева) і учасників конференції своє вітання, яке озвучив В. В. Бурега. Він також передав в дар бібліотеці Патріаршого подвір’я в Софії перший том «Біографічного словника випускників Київської духовної академії», в якому розміщено матеріали про архієпископа Даміана, котрий закінчив КДА у 1911 році.

В. В. Бурега представив на конференції доповідь на тему: «Роки навчання в Київській духовній академії майбутнього архієпископа Даміана (Говорова)».

phoca_thumb_l_n_9
Літія на могилі архієпископа Даміана

19 квітня в Миколаївському храмі Патріаршого подвір’я у Софії була звершена панахида за архієпископом Даміаном, після чого учасники урочистостей відвідали міський цвинтар Софії, де помолилися на могилі архієрея.

На тому ж цвинтарі архімандрит Филип і В. В. Бурега вклонилися могилі професора Київської духовної академії М. Е. Поснова, який після революції жив в еміграції в Болгарії та був професором православного богословського факультету Софійського університету.

Фото сайту КДАіС і Подвір’я Патріарха Московського і всієї Русі в Софії

Просмотров: 382