Митрополит Агафангел благословив надавати всіляку допомогу родині, шість неповнолітніх дітей якої загинули під час пожежі.

21 квітня в селі Шабо Білгород-Дністровського району сталася трагедія: в приватному будинку внаслідок пожежі загинули шестеро дітей у віці від 4 місяців до 10 років. Як тільки стало відомо про трагедію, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел благословив надати духовну і матеріальну допомогу постраждалій родині. Цього дня в храмах Білгород-Дністровського благочиння були звершені панахиди за загиблими.

IMG_9890Днем раніше, з благословення Його Високопреосвященства, Координаційний центр з надання гуманітарної допомоги Одеської єпархії виділив 13 тис. гривень для операції на очах переселенцеві зі сходу України. Також Центром була надана допомога двом громадським організаціям – товариству пенсіонерів Одеси і товариству батьків з дітьми з синдромом Дауна. Нужденні отримали продукти харчування, засоби особистої гігієни та першої необхідності. 2,5 тис. гривень підтримки було до того ж передано на лікуванню переселенцю з Донецької області.

19 квітня, з благословення архієпископа Ізюмського і Куп’янського Єлисея та за ініціативи Єпархіального відділу у справах сім’ї, у смт. Двурічна місцеві віряни взяли участь у благодійній здачі крові онкохворим дітям.

У Рівненській єпархії, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, було зібрано понад 100 тисяч гривень для онкохворих дітей. Ці кошти були передані на лікування 7-класника хлопця Максима Гаврилюка, якому необхідна пересадка кісткового мозку. Також допомогу від Рівненської єпархії отримала Рівненська дитяча онкогематологія – відповідальний за соціальне служіння єпархії протоієрей Василь Начев разом з волонтерами передав у лікарню необхідні медикаменти.

Просмотров: 302