Голова юридичного відділу УПЦ прокоментував чергову провокацію одіозних народних депутатів

Нардепи та ЗМІ знову намагаються розпалити ненависть до Української Православної Церкви та видають бажане за дійсне.

Про це заявив голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, коментуючи для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ законопроект № 4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором».

Даний проект Закону 22 квітня внесли на розгляд Парламенту 13 депутатів, серед яких одіозний Олександр Бригинець.

«Я разом з нашим антиокупаційним депутатським об’єднанням НАСТУП вніс проект Закону (4511)», – написав нардеп у себе на сторінці в фейсбуці 24 квітня. Неоднозначні коментарі Бригинця викликали ажіотаж та інтерпретації у ряді ЗМІ. Вже декілька днів в інтернет-просторі активно тиражують інформацію про те, що даний законопроект нанесе удар саме по Українській Православній Церкві.

«Варто зазначити, що ті, хто про це говорить знову бажане хочуть видати за дійсне», – підкреслює голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

Адже, як пояснює юрист, «центр Української Православної Церкви знаходиться у Києві, а Її засновником виступає Собор Української Православної Церкви».

«Враховуючи позицію одного із ініціаторів законопроекту, дійсно, припускаю, що він направлений в першу чергу на втручання у діяльність УПЦ», – зазначив протоієрей Олександр.

Він також звертає увагу на те, що на даний момент текст законопроекту не опубліковано. «Тож по суті й коментувати поки що нічого», – резюмує голова Юридичного відділу УПЦ.

Просмотров: 1604