Предстоятель та Президент України вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Архіпастир і голова Держави поклали квіти до меморіального кургану “Героям Чорнобиля” на території храмового комплексу Архістратига Михаїла у Києві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

26 квітня, з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом із Президентом України Петром Порошенком поклав квіти до меморіального кургану “Героям Чорнобиля” та пам’ятного знаку “Воїнам Чорнобиля”, що розташовані на території храмового комплексу Архістратига Михаїла Деснянського благочиння столиці.

Спеціально до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії канал “Православний вісник” підготував сюжет про служіння настоятеля і життя громади єдиного храму в зоні відчуження – Свято-Іллінської церкви.

Його Блаженство супроводжували керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і єпископ Ірпінський Климент. У церемонії покладання квітів також взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Київської міської державної адміністрації, Київський міський голова  Віталій Кличко, голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, представники Адміністрації Президента, урядовці, представники громадськості та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Усі присутні вшанували пам’ять ліквідаторів та жертв трагедії хвилиною мовчання.

Раніше Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ опублікував Послання Предстоятеля УПЦ з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Просмотров: 1476