У день спомину Тайної Вечері Предстоятель звершив Літургію в Києво-Печерській Лаврі

Під час богослужіння усі студенти Київських духовних шкіл причастилися Святих Христових Таїн.

28 квітня, у Великий Четвер, спомин Тайної Вечері, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив ранкове богослужіння у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня Свята Церква згадує євангельську подію встановлення Господом нашим Іісусом Христом таїнства Євхаристії. За два дні до іудейської Пасхи у Гефсиманській горниці під час пасхальної вечері Спаситель, благословивши, роздав Своїм учням хліб зі словами «Прийміть, їжте; це є Тіло Моє» (Мф. 26:26); та подав чашу з вином, говорячи: «Пийте з неї всі, бо це є Кров Моя Нового Завіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів» (Мф. 26:27-28).

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

У Великий Четвер за уставом звершується Літургія святителя Василія Великого, що починається вечірньою. У цей день зазвичай заготовляються Святі Дари на весь рік для причащання хворих.

Під час Літургії була звершена дияконська хіротонія над студентом ІІ курсу магістратури Київської духовної академії Андрієм Вересюком. Усі студенти Київських духовних шкіл причастилися Святих Христових Таїн.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство та паству з Великим Четвергом.

Просмотров: 1145