Блаженнішій Митрополит Онуфрій у день Пасхи: Простімо один одного заради цього великого свята

1 травня ввечері, в свято Світлого Христового Воскресіння, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до духовенства Києва і столичної пастви зі словом архіпастирського настанови.

Його Блаженство підкреслив, що свято Воскресіння Христового являє собою тріумф, яким завершився спасительний подвиг втіленого Сина Божого. «Воскресінням Христовим для нас знову відкриваються двері вселенського раю; раю, в якому жила людина, але який вона втратила», – сказав Архіпастир. Підпала у спокусу, перша людина прийняла в себе неправду, що спотворила її внутрішній світ. Вона зробила людину нездатною жити в раю.

«Але після Воскресіння Христового все змінилося, – підкреслив Архіпастир. – Господь закликає всіх людей бути причасниками вічного блаженства і вічного життя, які Господь приготував для люблячих Його».

Дякуючи Господу за дар преславного Воскресіння Христового, віруючі просять для себе Його благословення. «Ми молимося за нашу українську землю, за наш народ … У цей день ми просимо, щоб Господь вселив у наші серця мир, щоб світ був в нашій душі, наших сім’ях, і в нашій державі і по всій землі», – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

«Нехай у цей день кожен із нас пригадає, що всі ми є творінням Божим, – підсумував Предстоятель. – Нехай Господь дасть кожному з нас добрий розум, щоб ми заради цього великого свята життя пробачили один одного, допомагали один одному звершувати свою земну ходу, і щоб ми об’єднані союзом Божественної любові єдиним серцем і єдиними устами заспівали переможний гімн славного Христового Воскресіння “Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував».

Просмотров: 842