У Київській єпархії пасхальні фестивалі об’єднали професійні та дитячі хорові колективи (відео)

Заходи відбулися з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, у Білогородському благочинні Київської єпархії було проведено ІІ дитячий Великодній фестиваль «Україна як писанка».

2 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, у Білогородському благочинні Київської єпархії було проведено ІІ дитячий Великодній фестиваль «Україна як писанка»У святковому заході взяли участь вихованці Недільних шкіл благочиння, а також діти учасників АТО і діти-сироти.

У програмі фестивалю було організовано виставку дитячих робіт „Пасхальні мотиви” (малюнки, ліплення, писанки виготовлені у різній техніці), проведено концертні виступи колективів Недільних шкіл та організовано майсер–класи з виготовлення великодніх поробок. На вулиці для малечі провели традиційні гаївки, спортивні змагання та ігрові конкурси, а для бажаючих дітей та дорослих запрацювала школа дзвонарів.

Насамкінець, учасники були нагороджені пам’ятними дипломами, а всім присутнім було роздано солодкі подарунки.

Того ж дня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відбувся традиційний концерт «Христос – наша Пасха». Організаторами заходу виступили священноначалля монастиря і Національна музична академія України імені П. І. Чайковського. Ініціатором і автором проекту є Лідія Власіна.

101Перед початком виступу колективів до всіх присутніх звернувся намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та ректор музичної академії Рожко В. І.

Його Високопреосвященство передав усім присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви і побажав учасникам концерту зміцнення сил, мудрості і терпіння, щоб з року в рік «ми були організаторами таких музичних концертів». Також митрополит Павел особливо подякував уставщикові монастиря архімандриту Полікарпу за духовну опіку дитячого хору Лаври.

107Ректор музичної академії Рожко В. І., звертаючись до всіх учасників та гостей асамблеї, вказав на девіз зборів цього року: «Духовність – запорука єдності України». Це означає, що духовна єдність можливо в Церкві Христовій, в якій перебуває Сам Господь.

В рамках даної асамблеї прозвучали твори у виконанні хору Спасо-Преображенського собору “Fresco sonores” під керівництвом Олександра Тарасенка, хор Києво-Печерської Лаври «літанія» під керівництвом Тетяни Войцеховській, муніципальна академічна чоловіча хорова капела імені Л. Ревуцького під керівництвом Андрія Карпинця та інші.

Просмотров: 754