Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону з 65-літтям від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІЛАРІОНУ,
МИТРОПОЛИТУ ДОНЕЦЬКОМУ І МАРІУПОЛЬСЬКОМУ

Христос воскрес!
Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Прийміть сердечні поздоровлення з 65-літнім ювілеєм з дня Вашого народження.

З самого дитинства Ви зростали у родині, яка ревно зберігала тепло батьківської віри у Христа, що зігрівала Вас впродовж юнацьких років. Всією душею прагнучи до Бога кріпкого, живого (див. Пс. 41:3), Ви сміливо стали на вузький шлях, який вів до вівтаря Господнього. Взірцем для Вас були богомудрі архіпастирі, під духовним водительством яких у нелегкі часи безбожної влади Ви вкорінювались у живе Передання Церкви Христової, переймаючи святоотцівську чистоту православної віри. І сьогодні, возведені Промислом Божим у святительський сан, Ви стоїте на сторожі цієї чистоти у сучасному світі.

Майже всі роки пастирського та єпископського служіння Ви присвятили шахтарському краю, де, закликаючи до Бога усіх струджених і обтяжених (Мф. 11:28), піднімаєте очі невтомних трудівників до горніх висот. Вас добре знають як дбайливого храмобудівника та мудрого адміністратора однієї з найбільших єпархій Української Православної Церкви. Вашими зусиллями було прославлено в лику святих святителя Ігнатія Маріупольського, шанованого мешканцями Приазов’я, возведено величний Спасо-Преображенський кафедральний собор, піднято з руїн славетну Святогірську Лавру, які стали символами духовного відродження Донбасу.

Дорогий Владико! Вітаючи Вас у ці світлі пасхальні дні із знаменною датою, молитовно бажаю кріпості душевних і тілесних сил та многих літ, сповнених надії на вічне життя і спасіння. Нехай Всемогутній Переможець смерті неустанно утверджує Вашу Святиню в звитяжній ході за Ним, даруючи мир, життєствердження і благоденство Вашій боголюбивій пастві і всій Донецькій землі.

З любов’ю во Христі Воскресшім

+ ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

3 травня 2016 року

Просмотров: 296