6 тисяч кілометрів за 4 дні: Пасхальна місія Військового відділу УПЦ доставила гуманітарний вантаж українським воїнам у зону АТО

Місія, яку очолив митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, відвідала військовослужбовців майже тридцяти частин та підрозділів.

З 3 по 6 травня Пасхальна місія Синодального військового відділу, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, доставила Благодатний Вогонь та пасхальні дарунки військовослужбовцям частин і підрозділів, які перебувають на лінії розмежування в зоні проведення АТО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на прес-службу Синодального військового відділу УПЦ.

IMG_2075Враховуючи минулорічний досвід, цього разу, щоб охопити найбільше підрозділів, Благодатний Вогонь та Пасхальні дарунки були доставлені представниками Місії за двома маршрутами. Першим – Київ-Волноваха-Маріуполь-Бердянськ-Київ – прослідував голова Синодального військового відділу митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин разом із представниками Місії. Другий маршрут пролягав по населених пунктах: Ізюм, Святогірськ, Щастя, Сєверодонецьк, Слов’янськ, Краматорськ. За цим напрямом гуманітарний вантаж доставляли представники Місії на чолі з завідувачем сектором роботи з ветеранськими організаціями військового відділу протоієреєм В’ячеславом Яковенком.

Протягом чотирьох днів, подолавши відстань майже у 6 тисяч кілометрів, Місія відвідала військовослужбовців майже тридцяти частин та підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної Прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту України, які перебувають на лінії розмежування.

IMG_2207У всіх підрозділах та на блок-постах представники Місії вітали військовослужбовців з Воскресінням Христовим, передавали лампади з Благодатним Вогнем та пасхальні дарунки і гуманітарну допомогу. Священики також проводили духовні бесіди, благословляли військових, вручали іконки, хрестики та молитвослови православного воїна. 

Спілкуючись з учасниками експедиції, командири підрозділів, військовослужбовці просили передати подяку всім, хто долучився до організації Пасхальної місії Синодального військового відділу УПЦ, зокрема благодійному фонду О. Онищенка «Родина», ветеранським організаціям учасників бойових дій в Афганістані, а також парафіям Київської, Бориспільської, Білоцерківської єпархій.

Нагадаємо, цими днями віруючі Кременчуцької та Сєверодонецької єпархій передали військовослужбовцям ЗСУ пасхальні подарунки. Раніше повідомлялося, що капелан Вінницької єпархії провів для військових ЗСУ пасхальні богослужіння у зоні АТО та передав воїнам гуманітарну допомогу.

Просмотров: 532