Православна молодь України протягом Світлого тижня привітала тисячі дітей-сиріт з різних куточків нашої держави

Лише за два дні члени братства святителя Миколи Чудотворця м. Кременчука особисто привітали близько 600 вихованців дитячих інтернатів та юних пацієнтів соціальних закладів, а братчики з Іршави протягом Страсного та Світлого тижнів роздали сиротам, хворим і нужденним 6 тисяч пасок. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

jcvh8geet10У дні Світлої седмиці Православне братство святителя Миколи Чудотворця м. Кременчука, за підтримки Соціально-благодійного відділу Кременчуцької єпархії, а також місцевих парафій, провело соціально-місійний проект “Принесемо свято в дитячий будинок”.

В ході проекту братчики на чолі з організатором благодійної акції протодияконом Віктором Дудніченко відвідали безліч соціальних, оздоровчих і виправних установ.

2 травня волонтери Братства з подарунками та привітаннями з Воскресінням Христовим відвідали Обласний будинок дитини, Центр психологічної допомоги дітям, Психоневрологічний санаторій “Славутич”, Військовий госпіталь, Виправну колонію для малолітніх. В ході візиту до соціальних установ братчики в цілому привітали 300 дітей і хворих з Христовим Воскресінням.

Через 2 дні, 4 травня, волонтери єпархії відвідали вже 350 дітей і 80 престарілих, розділивши з ними радість про Христа Воскреслого. Зокрема, учасники Братства побували в Центрі реабілітації для дітей-інвалідів, Вспомогательной школі-інтернаті, школі-інтернаті ім. А.С.Макаренко і будинок для престарілих та інвалідів, смт.Онуфріевка.

В ході великодніх вітань братічікі роздавали всім подарунки, зібрані духовенством і парафіянами парафій Кременчука Свято-Троїцького храму, храму Всіх Святих, а також Свято-Пантелеймонівського храму.

13115794-1026540144107108-1640503840-nТакож 4 травня настоятель храму святої великомучениці Парскеви Жмеринського благочиння Вінницької єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський) відвідав Жмеринський обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Священномонах привітав мешканців закладу зі святом Пасхи Христової, подарував їм солодкі подарунки та передав кошти, зібрані парафіянами. Діти раділи візиту священика і у свою чергу привітали його зі святом Пасхи віршами та святковими піснями.

6 травня клірик Свято-Миколаївського храму Запоріжжя протоієрей Віктор Усатюк разом з прихожанами привітали вихованців відділення соціальної адаптації та реабілітації дітей з особливими потребами Хортицького територіального центру соціального обслуговування зі світлим святом Пасхи Христової.

img_2606-500x375Священик передав дітям благословення і вітання архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки, окропив святою водою приміщення установи і роздав кожному солодкі подарунки. Також для дітей було підготовлено великодній святковий концерт.

Дружба між дітлахами з особливими потребами та прихожанами Свято-Миколаївського храму триває вже кілька років. Жодне велике православне свято не обходиться без подарунків від парафіян їх юним підопічним.

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, Іршавське молодіжне братство на честь Предтечі Господнього Іоанна провело 10-денну благодійну акцію «Христос Воскресе – радійте всі».

Протягом Страсної та Світлої седмиць молодь братства розвезла нужденним 6 тисяч пасок, а також великодніх подарунків, продуктових наборів та адресної допомоги.

photo346780864_413991849Не зважаючи втому від домашніх клопотів та тривалих богослужінь Страсного тижня юні волонтери до пізнього вечора відвідували з подарунками одиноким людям і нужденним. «Десята година вечора фізично падаємо з ніг та водночас радіємо бачачи очі тих кого навідали», – розповідають братчики про передпасхальну благодійність. Під час Світлого тижня учасники Іршавського братства відвідали місцеву лікарню та соціальні установи: Чинадіївський дитячий будинок, Імстичівську та Ільницьку школу-інтернат.

У перший день після свята Воскресіння Господнього, з благословіння правлячого архієрея та за сприяння мера Іршави, братчики на чолі з головою братства ієромонахом Агапітом (Шпиняком) зробили велике свято для всіх мешканців міста. У проведені свята було залучено понад 50 людей, які з радістю частували всіх бажаючих пасками та крашанками.

Всього ж за час акції «Христос Воскресе – радійте всі» іршавськими братчиками було подаровано 6000 пасок, незліченна кількість писанок, 40 кілограм цукерок, 200 пакетів продуктів харчування.

Просмотров: 169