Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Олександро-Невський монастир с. Городнє, що на Волині

Його Блаженство у співслужінні архієреїв і місцевого духовенства звершив Божественну літургію в обителі.

11 травня в ході архіпастирського візиту до західних єпархій УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир с. Городнє Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвятницький відділ УПЦ.

Свято-Олександро-Невський ставропігійний жіночий монастир в с. Городнє Любомильського району Волинської області був відкритий на базі парафії на честь святого апостола і євангеліста Луки рішенням Священного Синоду УПЦ (Журнал № 104) від 20 грудня 2012 року. Тимчасове облаштування монастиря та керівництво ним було покладено на настоятельку Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря ігуменю Михаїлу.

Біля воріт монастиря Архіпастиря зустрічали митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, ігуменя Михаїла з сестрами обителі, вихованці недільної школи, що діє при монастирі.

Блаженніший владика разом із архієреями та духовенством звершив Божественну літургію на монастирській площі. За богослужінням молилися чисельні віряни.

Один з храмів у обителі освячений на честь святителя Петра, митрополита Московського (+1326). Святий був уродженцем сусіднього села, що має назву Ратне.

Під час Літургії Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав насельниць та парафіян монастиря з Пасхальними святами, а також вручив благодійникам обителі нагороди Української Православної Церкви.

На завершення Первосвятитель окропив усіх присутніх святою водою.

Нагадаємо, цими днями Його Блаженство очолив урочисті богослужіння з нагоди 20-річчя Володимир-Волинської єпархії. Минулого тижня Архіпастир відвідав Тернопільську та Чернівецько-Буковинську єпархії.

Просмотров: 3405