У Почаївській Лаврі молитовно вшанували пам’ять преподобного Амфілохія

Цього дня у 2002 році відбулося прославлення преподобного у лиці святих.

12 травня, у день прославлення преподобного Амфілохія Почаївського (+1970), в Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври відбулася урочиста Божественна літургія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

amfl_08Богослужіння очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк у співслужінні митрополита Луганського і Алчевського Митрофана, митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима, митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона, митрополита Вінницького і Барського Симеона, митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, єпископа Конотопського і Глухівського Романа, єпископа Шепетівського і Славутського Євсевія, а також численного духовенства монастиря та гостей обителі в священному сані.

amfl_27Під склепінням Преображенського собору молилися безліч віруючих, які зібралися разом у молитві прославити святого Амфілохія.

По завершенні Літургії відбувся хресний хід з мощами преподобного до Пещерного храму, де був звершений молебень.

Напередодні в Преображенському соборі відбулося всенічне бдіння з акафістом преподобному Амфілохію Почаївському. 10 травня після вечірнього богослужіння був звершений великий хресний хід з мощами святого навколо Лаври.

Нагадаємо,  минулого тижня Почаївську Лавру відвідав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Просмотров: 2742