Суд визнав незаконним захоплення «Київським патріархатом» Стрітенського храму Горлівської єпархії

Судова тяжба тривала півроку через пропуски засідання юристом «Київського патріархату».

16 травня 2016 року Господарський суд Донецької області у Харкові визнав незаконність змін у складі парафіяльної ради Стрітенського храму, яка у квітні 2015 року перепідпорядкувала парафію «Київському патріархату». Відповідний протокол псевдоради був визнаний недійсним.

Нагадаємо, у квітні 2015 року бізнесмен Шапран Ю.В. за власним розсудом організував зміну складу парафіяльної ради Стрітенського храму м. Костянтинівка і «переведення» отриманої псевдопарафії до розколу. 14 жовтня того ж року розкольники вперше звершили у церкві «богослужіння». Біля захопленого храму була виставлена цілодобова охорона з бійців батальйону «Донбас».

Позов до суду з приводу рейдерського захоплення Стрітенського храму м. Костянтинівка був поданий ще 10 грудня минулого року. Затягуючи судову тяжбу, адвокат «УПЦ КП» кілька разів не з’являвся на засідання суду.

Нагадаємо, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан раніше наголошував, що захоплення храму в Костянтинівці є першим випадоком розпалення релігійного конфлікту в регіоні.

Рішення Господарського суду Донецької області є черговим підтвердженням законності прав віруючих УПЦ на власні храми у випадках посягань на останні з боку розкольників.

Просмотров: 679