Предстоятель очолив всенічне бдіння у Свято-Миколаївському храмі Чернівців

Завтра Його Блаженство молитемиться за Літургією у храмі на малій батьківщині – у селі Коритне.

21 травня, напередодні дня пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з акафістом святителю Миколаю у Свято-Миколаївському храмі Чернівців. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

21 травня, напередодні дня пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з акафістом святителю Миколаю у Свято-Миколаївському храмі ЧернівцівУ радянські часи, коли Свято-Духівський собор використовувався як художня галерея, Свято-Миколаївський храм був кафедральним собором Чернівців. Останній є єдиною православною церквою Чернівців, у якій не переривалося богослужіння.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель привітав усіх присутніх із престольним святом, побажав миру і предстательства святителя Миколая у всіх благочестивих справах та молитвах, після чого помазав кожного святим єлеєм і благословив.

Завтра, у день свята, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі села Коритне Вижницького району Чернівецької області, де він народився і виріс. Початок богослужіння о 9:00.

Нагадаємо, сьогодні Предстоятель звершив Божественну літургію в новоосвяченому храмі Різдва Богородиці с. Старий Вовчинець Чернівецької області.

Храм на честь святителя Миколая був побудований в Чернівцях у румунський період Буковини (1919–1940). Він уособлює православну румунську національну традицію — побудований в румунському стилі неоромінеск, на що вказують оригінальні «кручені» бані церкви. Храм збудовано за зразком одного із шедеврів румунського середньовічного зодчества: православного Успенського архієрейського собору у місті Куртя-де-Арджеш — місця останнього спочинку румунських королів.

Просмотров: 2273