Віряни зі Сполучених Штатів Америки подолали тисячі кілометрів аби вклонитися святиням Української Православної Церкви

Богомольці вже відвідали дві Лаври

Цими днями до України прибула група паломників зі Сполучених Штатів Америки – вірян Руської Православної Церкви Закородоном – на чолі з єпископом Манхеттенським Миколаєм. Прочани подолали тисячі кілометрів, аби вклонитися православним святиням нашої держави, зокрема, що знаходяться у Свято-Успенській Почаївській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Почаївської Лаври.

204Насельники монастиря провели для гостей велику екскурсію, в ході якої богомольці з США ознайомилися з історією і сучасним життям обителі, відвідали її собори та храми, а також мали можливість вклонитися лаврським святиням. 19 травня, у день пам’яті преподобного Іова Почаївського, владика Миколай взяв участь у святковому богослужінні в Успенському соборі Лаври, а решта прочан сповідувалися і причащалися Святих Христових Таїн. Цього дня після Літургії з паломниками зустрівся намісник обителі митрополит Почаївський Володимир.

Наразі богомольці на чолі з єпископом Миколаєм відвідують іншу визначну святиню України – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Просмотров: 1383