Ця Літургія у храмі села Коритне є першою для Його Блаженства в якості Предстоятеля

22 травня, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Коритне Вижницького району Чернівецької області22 травня, в Неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого, день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Коритне Вижницького району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Село Коритне є рідним для Предстоятеля Української Православної Церкви. Тут у 1944 році Його Блаженство народився у сім’ї священика.

З раннього ранку односельці готувалися зустрічати свого видатного земляка, вистеливши свіживикошеною травою з квітами дорогу від початку села аж до церкви. 

Біля храму Його Блаженство зустрічали настоятель парафії ієрей Василій Радул, клірики Чернівецько-Буковинської єпархії, а також братія зі Свято-Духівського скита Почаївської Лаври, яка привезла із собою чудотворну Почаївську ікону Божої Матері. Разом із духовенством Предстоятеля зустрічали представники місцевої влади: сільський голова В. Колотило, голова Вижницької районної держадміністрації М. Андрюк, численні гості з сусідніх сіл й усієї області.

22 травня, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі с. Коритне Вижницького району Чернівецької областіПеред початком Божественної літургії Предстоятель звершив чин малого освячення храму, де нещодавно було завершено реставраційні роботи.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв ієрея Василія Радула богослужбової нагороди: возвів у сан протоієрея.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до земляків із проповіддю.

Після одпуста Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив хресний хід навколо храму, окропив усіх присутніх святою водою, нагородив церковними відзнаками духовенство єпархії та благодійників, які доклали особливих зусиль для відродження храму в Коритному.

В свою чергу, від імені односельчан протоієрей Матфей Гакман привітав Його Блаженство із престольним святом, побажав Архіпастирю миру і Божої підтримки в нелегкому несінні Предстоятельского хреста.

Настоятель храму протоієрей Василій Радул особливо подякував Його Блаженству за молитовну підтримку в час, коли православна община Коритного переживала складні випробовування і попросив Блаженнішого владику й надалі не залишати своїх молитов за рідне село.

Зі словами вдячності за духовну підтримку і благословення до Предстоятеля звертались численні односельці; Його Блаженство ще раз привітав присутніх із престольним святом, побажав миру і заступництва святителя Миколая в усіх справах і благочестивих починаннях та благословив усіх.

Нагадаємо, вчора ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Миколаївському храмі Чернівців.

Просмотров: 5976