На Закарпатті та Миколаївщині пройшли єпархіальні хресні ходи до дня святителя Миколая

У Миколаївській області до загальноєпархіального заходу долучилися близько 10 тисяч віруючих, а на Закарпатті віряни пройшли за 14 годин відстань у 40 кілометрів від Ужгорода до Мукачева. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З 16 по 22 травня 2016 р., з благословення митрополита Миколаївського і Очаківського Питирима, храмами Миколаївської області пройшов VII Єпархіальний хресний хід, присвячений святителю Миколаю, архієпископу Мирлікийському, покровителю Миколаївщини.

Хресним ходом були пронесені місцешановані святині: ковчег із мощами святих, а також ікони: Божої Матері Семистрільна, Попська (Ієрейська), святителя Миколая, Василівських мучеників з часточкою мощей.

Хода прослідувала багатьма населеними пунктами регіону. Святиням вклонилися під час богослужінь у Жовтневому, Воскресенському, Первомайському, Баштанці, Володимирівці, Пелагіївці, Новій Одесі, Очакові. Як повідомляють у Інформаційно-просвітницькому відділі Миколаївської єпархії, всього до загальноєпархіальної ходи долучилися близько 10 тисяч віруючих.

Загалом учасники хресного ходу подолали понад 1000 км.

З 21 на 22 травня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, відбувся щорічний Хресний хід вірян єпархії з міста Ужгорода до Мукачева на честь престольного свята Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря. За 14 годин понад 400 вірян пройшли близько 40 кілометрів від Свято-Хрестовоздвиженського собора Ужгорода до Чернечої гори Мукачева та древньої обителі на честь святителя Миколая.

З 5 по 9 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбудеться велопробіг з Києва до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Захід присвячений 1000-річному ювілею давньоруського чернецтва на Афоні. Велопробіг стартує 5 червня о 7:00 у столичному храмі преподобного Феодора Освяченого. Маршрут велопаломництва, загальна протяжність якого становить 460 км, пролягатиме через Житомир, Корець, Дубно, Птичу, Судобичі, Кременець. Детальніше про велопробіг можна дізнатися за телефонами: 044 483 20 01, 483 20 15, 097 067 46 86.

Просмотров: 512