Клірики УПЦ відвідали та благословили воїнів, які демобілізувалися, та тих, котрі призвані на захист Вітчизни (відео)

Духовенство Української Православної Церкви духовної опікує військовослужбовців ЗСУ та курсантів військових навчальних закладів, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З 23 по 27 травня 2016 року клірики Вінницької єпархії протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов разом із благодійниками фонду Союзу десантників України та волонтерами здійснили черговий волонтерський рейс у зону АТО.

Першим пунктом, який відвідали волонтери, був військовий шпиталь у Северодонецьку. Цей військовий медичний заклад був заснований на базі 59-го Вінницького мобільного шпиталю, який нещодавно переїхав у Северодонецьк із Сватово. На запрошення медиків лікарняного закладу, багато з яких є вінничанами, священики звершили освячення приміщень шпиталю.

З 23 по 27 травня 2016 року клірики Вінницької єпархії протоієреї Олексій Волков та Анатолій Кузнєцов разом із благодійниками фонду Союзу десантників України та волонтерами здійснили черговий волонтерський рейс у зону АТОЯк повідомлялося раніше, разом з кліриками Вінницької єпархії у освяченні закладу взяв участь голова Інформаційно-просвітницького відділу Сєверодонецьої єпархії, ієромонах Мелетій (Шаповалов), який віднедавна звершує душпастирську опіку цього шпиталю.

Після освячення, протоієрей Олексій Волков також передав у медичний заклад хірургічне обладнання та медикаменти, які були доставлені священиками з Вінницького військового медичного Центру.

Під час поїздки на Схід, вінницькі капелани відвідали зону бойових дій і побували на передовій – у Пісках та Авдіївці. Тут вони передали військовим продукти харчування та солодощі, які зібрали благодійники та віряни Вінницької єпархії. Також на кошти єпархії військовим були придбані ліки, засоби гігієни , предмети повсякденного вжитку. Окрім того, священики передали воїнам гуманітарний вантаж та подарунки від вихователів, батьків та вихованців Вінницького дитячого садочка №19.

По завершенні поїздки у східні регіони, представники благодійного фонду Союзу десантників України звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона та висловили свою повагу протоієреям Олексію Волкову і Анатолію Кузнєцову за регулярну матеріальну та духовну підтримку учасників АТО.

 

P105090831 травня голова Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України Кіровоградської єпархії протоієрей Євгеній Назаренко разом із кліриками єпархії відвідав військову частину батальйону Нацгвардії України, що дислокується у Кіровограді. Священики на запрошення командування частини звершили подячний молебень у місцевій каплиці на честь благовірного князя Олександра Невського за благополучне повернення військових додому, які минулого тижня прибули з зони збройного конфлікту. Під час молебного співу разом з рядовим складом також молились і офіцери командування батальйону. На завершення священнослужителі благословили військовослужбовців, окропили святою водою та помазали освяченим єлеєм.

005726 травня, в рамках весняної призовної кампанії, у Запоріжжі відбулася урочиста відправка 50 призовників на військову службу у лавах ЗСУ. З цієї нагоди майбутніх захисників на території збірного пункту зібралися привітали настоятель храму на честь Святої Трійці Запоріжжя протоієрей Вадим Шаповал, командування військового комісаріату, представники громадськості міста, а також батьки. Священик благословив призовників, а також окропив їх святою водою.

suvorovskoe-2З нагоди випускного дня Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, 28 травня в Свято-Георгіївській пам’ятній дзвіниці був звершений подячний молебень. За богослужінням, яке очолив настоятель храму на честь святої Марії Магдалини Кривого Рогу ієрей Олександр Лєсков, молився начальник закладу Козлов Г.О., випускники та їхні батьки. Після молебню священик благословив суворовців, привітав їх з вдалим закінченням ліцею та окропив святою водою.

Протягом року отець Олександр відвідував навчальний заклад і проводив духовні бесіди з учнями і викладачами.

24 і 25 травня 2016 року курсанти Національної академії Національної гвардії України здійснили черговий польовий вихід. Майбутніх військових супроводжував клірик Ізюмської єпархії протоієрей Ігор Клименко, який звершив з курсантами водосвятний молебень і провів з охочими духовні бесіди.

Просмотров: 570