Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у Синоді Руської Православної Церкви

Під час засідання було розглянуто питання щодо вирішення нагальних проблем з проведення Святого і Великого Собору Православної Церкви

3 червня 2016 року в Даниловому монастирі в Москві Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, яке очолив Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В якості тимчасового члена Синоду в засіданні взяв участь митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан.

Під час засідання Синоду присутні мали судження стосовно серйозних проблем, що виникли в ході підготовки Святого і Великого Собору Православної Церкви, наміченого на 18-26 червня 2016 року. Зокрема, йшлося про відмову Болгарської Православної Церкви брати участь в Соборі, якщо його терміни не будуть перенесені, а також про серйозну критику процесу підготовки Собору та проектів соборних документів, як в Руській Православній Церкві, так і в ряді інших Помісних Церков.

В результаті спільного обговорення даного питання членами Синоду було ухвалено рішення запропонувати Предстоятелям Помісних Церков терміново провести попереднє засідання, під час якого були б урегульовані питання щодо організації Собору та внесення відповідних правок до проектів документів.

Також в ході роботи Синоду були розглянуті поточні питання життя Руської Православної Церкви.

Просмотров: 1524