Митрополит УПЦ разом із керівництвом країни взяв участь у Національному молитовному сніданку

2 червня 2016 року в Українському домі у Києві відбувся П’ятий національний молитовний сніданок.

Урочистий захід пройшов за участю Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Голови Верховної Ради України А. Парубія, а також представників релігійних організацій України, дипломатичних місій, членів Парламенту та громадських діячів.

2З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, молитовний сніданок відвідав голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Під час заходу до всіх присутніх звернувся голова держави. Він подякував представникам релігійних організацій за міжконфесійний мир в Україні, а також за молитовну підтримку військовослужбовців, які виконують свій обов’язок на Сході країни. «В таке лихоліття особливо багато людей звертаються за підтримкою до Бога, молячись про зупинення війни», – підкреслив Президент важливіть духовного окормлення сучасної України.

Нагадаємо, що за даними Центру соціологічних досліджень Разумкова переважна більшість українців є віруючими.

1Згадуючи слова Спасителя «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться», Петро Порошенко відзначив, що керівництво країни робить «усе для встановлення миру на українській землі» та закликав молитися всіх за це починання.

На завершення Президент побажав благословення Господнього, добробуту, мудрості, взаємоповаги, терпіння, любові кожній українській родині.

З промовою перед присутніми також виступив Голова Верховної Ради України А. Парубій. Він наголосив, що співпраця релігійних організацій в Україні є дуже хорошим знаком. Зокрема, очільник Парламенту відзначив зусилля членів Всеукраїнської ради Церков, які цієї суботи організовують ходу, приурочену захисту дітей та сім’ї.

Кількома днями раніше, в Києво-Печерській Лаврі Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів Всеукраїнську конференцію «Захист сімейної моралі – цивілізаційний виклик ХХІ століття».

molitsnid8Також А. Парубій подякував главам релігійних організацій за духовну і гуманітарну підтримку українського війська.

Голова Верховної Ради України повідомив, що запланував зустріч з Всеукраїнською радою церков.

Нагадаємо, нещодавно представники УПЦ взяли участь у святкуваннях з нагоди Дня Європи та в урочистому заході з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин Ізраїля й України.

Просмотров: 1668